Spelguider i bokform

För bara tio år sedan kunde det vara svårt att få tag i spelguider i bokform. Du behövde ofta specialbeställa dem i en bokhandel och sedan vänta på att butiken tog hem boken. Tack vare internet har det blivit mycket enklare att beställa exempelvis TV-spelsguider. Ett exempel är en World of Warcraft Chronicle som finns tillgänglig i olika upplagor. Den, och flera andra titlar, går att köpa hem från internetbokhandlar.

Guider till bordsspel

Spelguider i bokformDet finns guider till de flesta spel, oavsett om det handlar om innovativa onlinespel eller om traditionella bordsspel som spelas på nätet eller i fysisk form. Tilltalas du av just bordsspel som exempelvis roulette kanske ”Roulette, Roulette… Internationell roulette – vägen till framgång” är något för dig. Det är en e-bok som är skriven av Sten Nordland. Vill du hellre läsa om spelet på nätet är det enkelt att leta upp en sajt som handlar om roulette.

World of Warcraft

Spelet World of Warcraft, eller WoW som fansen säger, är ett spel utvecklat för Microsoft Windows och Mac OS X. Det släpptes första gången år 2004 och har rönt stora framgångar världen över. Vill du veta mer om historien bakom samt lära dig tips och tricks för spelet finns alla möjligheter i och med en spelguide. Ett exempel är World of Warcraft: Chronicle Volume 1 eller någon av dess uppföljare.

Om du känner att en fysiskt bok inte passar dig finns det i dagsläget massvis med böcker online, så kallade e-böcker. Det finns flertalet webbsidor som erbjuder guider för olika spel och dessa kan du enkelt ta del av. Det finns både gratisversion och betalversioner och vilken som passar dig beror såklart på vilken guide eller bok du är ute efter. Det finns även appar som du kan ladda ner för att läsa böcker via.