Blogg om en uppländsk bokcirkel

Vi är några som bestämde oss för att starta en bokcirkel. Hur idén kom upp vet jag inte riktigt, men när den väl kommit så var det som att den var självklar. Det var klart att vi ville ha en bokcirkel! Nästan som att det saknats i våra liv, även om vi inte fattat det förrän då.

Vad är det för typ av läsare som är med?

Vi är ett blandat gäng. Några har alltid läst mycket och saknade ett forum för att diskutera böckerna och dela tankar med andra. Andra gillar att läsa, men hade tappat bort det på vägen. Det är så mycket annat man ska hinna med. Livspusslet är inte alltid enkelt att få ihop, och litteratur kan kännas som en lyxgrej. Nu har de kommit igång med läsandet igen genom att de får en deadline när vi ska ha en bokcirkelträff. Har de inte läst då blir samtalet inte alls lika roligt, så för det mesta har de sett till att hitta tiden för att läsa. Det finns också någon medlem som aldrig riktigt förstått poängen med att läsa, men är nyfiken på det och undrar hur det kan vara så viktigt för så många. Den personen är med för att testa läsandet, ge det en chans på allvar.

Blogg om en uppländsk bokcirkel

Är det någon som inte hunnit med att läsa innan en träff så går det bra ändå, de är välkomna och en del av gruppen. Vi har inga prestationskrav. Det sociala är minst lika viktigt som det som handlar om böckerna.

Varför en blogg?

Egentligen skulle det väl räcka med träffarna, att vi som är med ses och pratar om det vi läst. Men vi kom fram till att det kändes roligt med en blogg. Dels för vår egen skull, så kan vi gå tillbaka och minnas vad vi läst och lite vad vi tänkt om böckerna. Och dels för andras skull. Kan vi inspirera någon till att läsa, eller kanske till och med starta en bokcirkel, så blir vi väldigt glada. Vi försöker begränsa innehållet på bloggen så att det ska handla bara om det vi pratat om och sagt om böckerna när vi diskuterat. Samtidigt är det ju en av oss som skriver, och det kan väl hända att den personens tankar kommer med i inlägget och att det inte blir något exakt referat av det som sagt. Men det tycker vi är ok, det är inget protokoll, det är en blogg.